Mi rájöttünk arra, hogy a házi termesztésű zöldségek, a házi tenyésztésű gabonán felnevelt csirke, a házi hagyománnyal elkészített felvágott és befött, finomabb, egészségesebb mint a tucatüzletben kapható csillogó villogó csomagolású, kinézetű termék. Ezért létesítettük meg a kertizöldség vállalkozásunkat, mert láttuk és tudjuk hogy igény van ilyen termékekre. Nálunk csak vegyszermentes, tápmentes élelmiszert kaphatsz.

Egy kis történelem

Amikor a mi kis lúrkónk az anyatej mellett már mást is kezdett „papálni”, tél lévén, almát ás murkot vettünk a hyper super marketbol, persze a legdrágábbat és a szemnek legmegfelelőbbet. De csoda, a csöppség kiütött. Rögtön orvos ismerősökhöz fordúltunk. A válasz egyszerű volt. „ Á ne izgassátok magatokat, biztos valamilyen vegyszertől van, majd megszokja a szervezete”. Hát ez a válasz nekünk egyáltalán nem tetszett és ugy döntöttunk, hogy tavasztól megtermesztjük azt, ami neki szükseges. Igy is tettünk. Földet vettünk és nekikezdtünk a nagy munkának.Rengeteget mérgelödtünk a károkozók miatt. Sok termésünk kárba veszett, amig rájöttünk mit, mivel, mikor kell kezelni, kis feleségem által kotyvasztott vegyszermentes permetlevekkel, úgy hogy az hasson is. Így fedeztem fel azt hogy a cípőspaprika "tea" nem kétszer csíp, hanem annyiszór ahányszór használod és hogy jó odafigyelni honnan "fú a szél" nem csak akkor amikor azt figyeled hogy szembe állsz vele vagy sem....

Amit nem számoltunk ki jól, azok a mennysiégek voltak, mivel nagyjábol ugyanaz a növény ugyanakkor érik be ha ugyanakkor ültetted el, nem szépen sorban, ugyanakkor, ugyhogy miután elláttuk a családot, barátokat még mindig maradt termés. Sajnáltuk eldobni, így kis feleségemnek jött az ötlete, hogy ha mi igy jártunk, akkor más anyuka és más családok is küzdködnek ezzel a gonddal. Eleinte ismerősöknek, utánna már csoportot alakítottunk a FB-on. És igy árultuk portékáinkat.

Persze a miénkek nem olyan fényesek, nem olyan nagyok és nem olyan hibátlanok mint a piacon virító csodazöldségek, de tudjuk hogy nem agyon vegyszerezettek, tudjuk hogy a nap süti, az eső veri és hogy rendes földben gyökerezett.

Aztán mivel az ember egesz életében nő, aztán egy idő után öregszik, a mi picurunk is oda jutott már hogy husi papát is egyen, ezért kezdtünk "futkorászó" házicsirkét is nevelni. Kérditek miért futkorászó, hát ennek két oka van: az elsö az hogy udvaron vannak és van helyük futkorászni, meg kapirgálni, meg zöldet enni (amit naponta kaszálunk nekik), a másik ok meg az hogy a picurunk igazi fiú lévén, előszeretettel hajkurássza őket, söt azokat amelyek egy idő után kidögölve megállnak neki, barátnak nevezi és rendszeresen simogatással látja el.

A felvágottak már logikus sorrendet alkottak. Szerencsénkre megismertük a Székely Falat termékeket és a családot aki ezeket a kiváló minőségü adalékmentes, hagyományos receptek alapján készült termékeket gyártja. Tetszett nekik is az elképzelésünk, nekünk is tetszettek a termékek és a megszemlélt termelési folyamat, így hát székelyesen kezet csaptunk és e termékeket is kínáljuk nektek szeretettel.

Mit tudtok vásárolni tőlünk?

Amit nálunk kaphattok : Frissen szedett évszaknak megfelelő, saját termesztésű zöldségek, Frissen vágott "futkorászó" házi csirkék, házilag kézített zöldség készítmények, hagyományos, adalékmentes házi felvágottak.

Jo étvágyat és sok egészséget kívánunk Nektek!


Kapcsolatfelvétel

Elérhetőség:

Telefon:0365-424.024

E-mailt küldök